star 5/5 i an​meldelser

th +4.000 følgere

car Gratis lånebil

Keramisk coating​

​Coating til min bil, hvad skal jeg vælge???

De oprindelige keramiske coatings, blev designet til at yde en meget stærkere beskyttelse af bilens lak, end f.eks voks og lakforsegler kan. Det er egentlig ikke den vandafvisende effekt man er efter som det primære formål, for det kan voks og lakforsegler allerede. Men voks og lakforsegler yder ingen fysisk beskyttelse mod børster i vaskehal, stenslag, almindeligt brug osv. 

Nye autolakker bliver stadigt dårligere, tyndere og blødere, da der efterhånden er så mange strenge miljøkrav de skal leve op til, at det er umuligt at lave lak der kan holde i dag. Især de nye elbiler er hårdt ramt af dårlig lak, og da det er bilens dyreste reservedel at udskifte, giver det bestemt god mening at lægge en stærk coating på. Så at designe en coating der kunne klare det som moderne lak ikke længere kunne, er det egentlige formål, nemlig en tyk, hård og ekstremt slidstærk overflade. Desværre er der kommet rigtigt mange ”efterabere” på markedet i dag, der ikke yder den beskyttelse, og gør det rigtigt svært for forbrugeren at vælge.

​Lad mig slå fast…..

Coating er ikke bare coating, der er rigtig mange produkter at vælge imellem, den ene lyder smartere end den anden….det er umuligt at blive klog på.

Så her er lidt forklaring der forhåbentlig kan hjælpe lidt 😊

 1. Generelt set kan man dele coatings op i to grupper, dem der har begrænset levetid og skal genbehandles efter et år eller to, og dem der aldrig skal genbehandles….. de permanente.
 2. Fælles for alle coatings er; at de alle ser godt ud når de forlader værkstedet og er meget vand/smudsafvisende.
 3. De største forskelle er pris, holdbarhed, styrke og beskyttelse.
 4. De billige, dem der ikke er permanente, kan sammenlignes med en god lakforsegler, men med et smartere navn. De dyre, dem der er permanente, kan sammenlignes med et stærkere lag lak på bilen (også med et smart navn😊)
 5. De ikke-permanente coatings, lægger en hinde ovenpå lakken (lidt ligesom et lag olie), der ikke er kemiresistent (dvs. de bliver vasket/slidt af), og yder ingen fysisk beskyttelse imod f.eks vaskeridser, fugleklatter, stenslag osv.
 6. De permanente coatings går i forbindelse med lakken. De binder sig på molekylært niveau (nano-niveau) til lakken – derfor er de permanente. Typisk bliver de opbygget af flere lag der binder sammen til én enhed, det betyder at den færdige coating har en større samlet tykkelse. Normalt er de 100% kemiresistente, samt meget resistente over for stenslag, ridser, fugleklatter, nedfald osv.
 7. De ikke-permanente coatings kan typisk findes til ca. 4000-6000kr inkl. let polering.
 8. De permanente coatings findes typisk i prisklassen ca. 6000-10000kr inkl. let polering.​

​Få et uforpligtende tilbud på bilpleje

Vi står klar til at hjælpe med netop din bilopgave. Skriv til os og vi vender tilbage inden for 3 hverdage.

 
 
 
 
Vælg fil
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Men hvorfor egentlig ”coate” sin bil,
​er det bare et modefænomen?​

I gamle dage kunne lakkerne godt nøjes med en gang voks, for da var lakkerne hårdere og mere slidstærke. I dag har voks stort set ingen virkning på en moderne vandbaseret lak, idet lakkerne er meget bløde og ikke tåler fugleklatter, stærk kemi, nedfald osv. De stadige skrappere miljøkrav gør, at man ikke må bruge ”det der virker”. Jeg plejer at sammenligne med at bage en banankage uden at bruge mel og banan, det bliver bare ikke det samme resultat😊 Lak består af en masse forskelligt kemi der er blandet sammen, og da man ikke må bruge de ”gode” sager mere, ja så bliver det lidt som en banankage uden mel og banan.

Derfor er det også meget vigtigt at vælge coating der STYRKER bilens lak.

 • Hvorfor ”flerlags-opbygning”….? Sammenlign med at stå i en vaskehal uden tøj på og blive tæsket igennem af børsterne, hvor meget hud tror du at du har tilbage bagefter?
 • Hvis nu du forestiller dig at du tager en t-shirt på, det hjælper jo lidt……..
 • Hvis nu du forestiller dig at du tager en sweatshirt udenpå t-shirten, det hjælper jo noget mere……..
 • Men hvis nu du tager en dejlig tyk vinterjakke uden på det hele, så kan vi vist godt blive enige om din hud ikke tager skade af tæskene mere. Når din vinterjakke så om meget lang tid bliver slidt i overfladen, kan man tage den gamle af, og en ny en på igen……og huden (lakken) har ikke taget skade😊​

Det er præcis det princip flerlags coating bygger på…..og så dækker forsikringen for genbehandling ved evt skade.

Håber dette har hjulpet på forståelsen af coatings, ring endelig ved spørgsmål😊

PS. Bilplejen.dk bruger udelukkende gennemtestet flerlags coatings fra Krytex, en af de førende inden for coatings.

Mvh

Bilplejen.dk

Telefon: 4014 4100

Det siger vores kunder​ på  logo-black

"God behandling!"

Virkelig god behandling både af mig som kunde og ikke mindst min bil Virkeligt godt arbejde Kan kun anbefales,hvis man holder af sit køretøj 

Jesper Rasmussen

"Meget god oplevelse"

Hvis du vil have din bil ordnet, så den er 100% i orden, så kører du til Odense og får lavet den hos Anders Nielsen fra Bilplejen. Han har ordnet alle mine biler og jeg bliver ved med at køre til Fyn, for hold da op hvor er manden en perfektionist.

Jakob Hougaard

"Rigtig god og venlig service"

Rigtig god og venlig service, hvor man virkelig føler sig i gode hænder.. Super professionelt arbejde - det er det hele værd! De små detaljer tæller... Kan kun anbefales!!!

Diana Sørensen

Se flere anmeldelser eller kontakt os i dag

Har du spørgsmål så kontakt os i dag

Find vores kontaktoplysninger herunder.

Værksted

Bilplejen.dk 

Rugårdsvej 259 

5210 Odense NV

Kontor

Bilplejen.dk 

Korsbjergvej 11

5500 Middelfart

Kontakt

mail_19 Mail: info@bilplejen.dk 

tlf_22 Telefon: 4014 4100 (ingen SMS) 

tlf_22 SMS/MMS: 6045 0090